Examen

Bij ons doe je pas examen als je er klaar voor bent, niet eerder maar ook niet later. Waar een leerling genoeg heeft aan 10 uur rijles, kan het ook voorkomen dat iemand wel 80 uur nodig heeft.

Beide leerlingen komen niet zo vaak voor. De meesten hebben tussen de 25 en 35 uur nodig om het gewenste niveau te bereiken. Dat is al jaren het gemiddelde aantal lessen bij de betere rijscholen.

Voor het examen op ongeveer driekwart van je opleiding is er nog de mogelijkheid om een tussentijdse toets te doen bij het CBR. Dit is een soort proefexamen waarbij het grootste doel is om de ergste spanning voor het echte examen weg te nemen. Immers dan weet je al precies hoe het eraan toe gaat bij het CBR. Bijkomend voordeel is dat als je de bijzondere verrichtingen goed doet op je tussentijdse toets je daarvoor een vrijstelling krijgt bij het echte examen.

Die toets is uiteraard niet verplicht maar is wel aan te raden omdat de cijfers er niet om liegen. Mensen die een toets hebben gedaan hebben bijna dubbel zoveel kans om in 1 keer te slagen! Omdat ik ook een groot voorstander van deze toets ben bieden we deze veel goedkoper aan dan de meeste andere rijscholen. 

 

Jouw Rijschool!

Op een veilige, verantwoorde en snelle wijze je rijbewijs halen!

Rijschool Waterland

Stuurboord 47
9501 JG Stadskanaal

06 - 21 46 03 48
whatsapp Contact bij voorkeur per whatsapp